Allt för dig som rider

Som ryttare behöver du inte bara en godkänd ridhjälm. Det är mycket annat som du också bör ha i din ägo. Allt från ridbyxor och ridstövlar till en bra utrustning till din häst. Är du dessutom tävlingsryttare behöver du kanske en ny kavaj inför kommande tävlingar.

Säkerhet

Säkerheten är viktigast av allt. Att ha en ridhjälm med god passform är viktigare än något annat. Tänk också på att om du har ramlat av din häst och hjälmen fått sig en rejäl stöt ska du slänga din gamla hjälm och köpa en ny.

En annan god investering är en säkerhetsväst, om du inte redan har en. Den skyddar dig om du faller av, eller om din häst oavsiktligt skulle trampa på dig. Är du under 18 år och ska ut på tävlingsbanan måste du enligt tävlingsreglementet ha en godkänd säkerhetsväst. Här kan du läsa mer om vilken utrustning som du som ryttare ska ha.

Nytt till dig och din häst

Sommaren har precis börjat, därför kan det vara bra att du ser över behovet till er båda. Kanske behöver du fylla på lagret av insektsmedel eller så behöver du själv en ny tävlingsskjorta. Oavsett vad, så finner du ett brett utbud på nätet till både dig och din häst.