Rätt utrustning för dig som ryttare

 

Att ha rätt utrustning är viktigt, de kan underlätta i stallet och själva ridningen. Med rätt utrustning slipper du tänka på ridstövlar som skaver, ridhandskar som inte värmer eller en regnjacka som inte är vattentät. På så sätt kan du fokusera på din häst.

Rätt utrustning till rätt syfte

När du väljer utrustning är det bra att veta dess syfte. Det brukar sägas att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder vilket passar in perfekt med ridning och stalltjänst. Utanför stallet har de flesta av oss en sommar- och en vintergarderob. Detsamma ska gälla stallet också, att du har en viss utrustning för vintern och sedan en för sommaren.

För det är inte så skönt att gå runt med vinterstövlarna på sommaren eller tvärtom. Precis som vi har utrusning som vi har i stallet ska vi också ha utrustning för när vi till exempel är ute på tävling. Då vi inte vill slita ut vår tävlingsutrustning. För vi alla vet att vi blir ganska smutsiga efter en dag i stallet. Det är lätt att vi ryttare spenderar väldigt mycket pengar på våra hästar för att se till att de har rätt utrustning så att de har det bra. Utrustning går att handla online.