Kosttillskott till din hund

Likt människan är även våra fyrbenta vänner beroende av kosttillskott för ett längre och smärtfritt liv.

Fördelen med kosttillskott

Hundmat innehåller många näringsämnen som är bra för din hund, men emellertid långt ifrån alla. Därför är det viktigt att komplettera ditt djurs kost med de ämnen som inte förekommer i den dagliga dieten.

De vanligaste kosttillskotten för hundar är olika typer av fettsyror och vitaminer. Dessa tillskott bibehåller exempelvis en hälsosam pälsväxt, motverkar fällning och förhindrar slitage på leder.

Att hitta rätt

När du ska investera i kosttillskott för din hund är det viktigt att hitta ett passande alternativ med ändamålsenliga egenskaper. Ta en titt online för att hitta kvalitativa och prisvärda produkter.

Om du känner dig osäker är det alltid en bra idé att tala med andra hundägare av samma ras. Utbyt tips och rekommendationer för att hitta något som fungerar för just din vovve.

Välj med hunden i åtanke

Hundars biologi är mer komplicerad än människan då olika raser har olika kroppsliga behov. Detta bör du i allra högsta grad ha i åtanke vid val av kosttillskott för din hund. Visa raser kräver mycket support gällande leder och muskler. Andra har exempelvis problem med tänder och munhälsa.

Läs på om vad just din hund behöver för ett långt och lyckligt liv tillsammans!